Биография Любопитно Интервю Снимки Новини Номинации
Биография
ДесиСлава е родена на седми март (зодия – риби) в град Раднево, в семейство на миньор и лаборантка. Детството й преминава на няколко различни места. До седемгодишна живее в малкото миньорско градче Гълъбово с по-малкия си брат Милен и родителите си . По това време те се развеждат и тя заминава при баба си и дядо си в китното селце Пет могили.
Там учи само една година, след което майка й, омъжена повторно и установена в курортния град Хисаря, я взема при себе си. Детството й не преминава безгрижно и в игри, като на другите деца. От деветгодишна започва да помага в отглеждането на сестра си Ина, а три години по-късно се ражда и другата - Ния. Вторият й баща (лекар – гинеколог) повлиява много за изграждането й като личност, въпреки че често употребява алкохол и този порок го довежда по-късно до фатален край. Петнадесетгодишна се връща в Гълъбово за да учи в техникум по енергетика. Живее при баща си и мащехата си и при брат си, който остава след развода да живее при бащата. На седемнадесет години бяга от къщи поради неразбирателство с родителите си. Остава за малко при приятелка, след това заминава за кратко в София и накрая се установява в Димитровград, където започва професионалната й кариера.
Първият албум в кариерата си издава през 1996г. с оркестър Раднево и се казва “Оркестър Раднево - Солисти”. Известната българска изпълнителка на фолклорни песни Вълкана Стоянова я напътства във фолклорната музика, но скоро ДесиСлава решава да смени жанра,в който пее. На 17 години е вече на професионална музикална сцена. Получава договор за работа от продуцентска компания “Пайнер” и прави с тях четири поредни самостоятелни албума.
1998г. издава албума “Нямам проблеми”
2000-та година издава албума “Ези тура”. CD-то се нарежда на първо място по продажби в България и става първият й златен диск.
Печели наградите: награда за хит на годината – “Мъжете всичко искат”; награда за албум на годината и наградата за певица на годината
2001г. издава албума “Завинаги” и прави кратка пауза в кариерата си. Заминава за САЩ - Чикаго, където живее една година и там се ражда синът й Майки.
2002 г. Завръща се в България с нов имидж от брюнетка – блондинка и издава албума “Мистерия”. Отново печели награда за клип на годината “Две сърца”, албум на годината “Мистерия” и награда за певица на годината.
През 2004 година основава собствена продуцентска компания “Ню мюзик”, издава албума “Любовта е само чувство” и дуетния албум “Together” със скандалния изпълнител Азис. Печели награда за песен и клип на зрителите на БНТ - “Бъди добро момче” и награда за клип на годината – “Жадувам” 2005г. издава албума “Гореща следа”.
2006г. излизат синглите “Нещо по-така”, “Невъзможно е да спрем”,
“Замълчи” – дует с Тони Стораро. Издава албума “Сладки сънища”